Kinderen 5
 

Mediation

Mediation

Voordelen van mediation

Voordelen van mediation ten opzichte van een juridische strijd of een online echtscheiding...
Voordelen van mediation ten opzichte van een juridische strijd of een online echtscheiding:
  • Mediation gaat vaak sneller en is goedkoper dan een juridische strijd bij de rechter, waarbij de ex-partners allebei hun eigen advocaat in de arm nemen.
  • Het belang van de kinderen staat voorop. In de toekomst blijven jullie allebei als ouder betrokken in het leven van je kind op een spanningsvrije manier. Je wilt niet dat je kind ernstige last heeft van de scheiding en alle problematiek die daar voor de toekomst bij kan horen.
  • Jullie gunnen je kind zijn of haar beide ouders. Je maakt elkaar niet kapot, maar zet juist de stap naar het worden van collega-ouders die beide aanwezig kunnen zijn bij mooie en belangrijke momenten in het leven van je kind.
  • Mediation is erop gericht de ex-partners bepaalde inzichten te geven in zichzelf, de ander, het verleden en de communicatie. Wat ging er mis? Het verleden wordt afgesloten, oude patronen worden doorbroken, zodat je verder kan. Je laat elkaar definitief los als partners. Je woede en verdriet krijgen aandacht. Jullie leren om anders met elkaar te gaan communiceren.
  • Mediation is gericht op oplossingen die werken in de toekomst, omdat je er zelf achterstaat, omdat je zelf die oplossingen hebt bedacht en niet opgelegd hebt gekregen door de rechter. Je hebt zelf het heft in handen, je bepaalt zelf hoe je de zaken wil regelen. Jij kent je eigen situatie en kinderen toch het best?
  • Mensen roepen van alles in ruzies, maar daar is het ze niet om te doen. Mediation legt de achterliggende belangen bloot, waardoor je je gehoord en erkend voelt en je eindelijk kunt praten over de zaken waar het je echt om gaat. Alleen in die situatie kunnen afspraken gemaakt worden die standhouden.
  • Mediation is vertrouwelijk, niemand heeft iets te maken met wat er gebeurt tijdens de gesprekken.
  • Je kunt altijd voortijdig stoppen en je zit dan nergens aan vast. De zaken die zijn gezegd, mogen naderhand niet in een eventuele juridische procedure worden ingebracht.
  • Geen communicatie via advocaten, maar direct bij de mediator aan tafel.
MfN Registermediator
NMV - De beroepsvereniging voor professionals in mediation