Algemeen 2
 

Over Mediation van nu

Over Mediation van nu

De mediator

Ik ben mr. Elke Spijksma-Meulendijks. Ik heb ervaren dat als je echt naar mensen luistert en achterhaalt waar de pijn zit, er mooie oplossingen gevonden kunnen worden. Oplossingen die werken voor de toekomst.
Ik ben mr. Elke Spijksma-Meulendijks. Ik heb ervaren dat als je echt naar mensen luistert en achterhaalt waar de pijn zit, er mooie oplossingen gevonden kunnen worden. Oplossingen die werken voor de toekomst.


Mediator en docent

Naast MfN-registermediator ben ik al tien jaar docent Recht op de Juridische Hogeschool Avans & Fontys te Den Bosch en Tilburg (HBO-Rechten). Ik geef onder meer de vakken Personen- en familierecht en Mediation. De combinatie van theorie en praktijk vind ik erg mooi. Het onderwijs wordt versterkt door mijn mediationpraktijk en andersom.


Eigenschappen en drijfveer

Ik ben betrouwbaar en deskundig. Ook ben ik praktisch ingesteld. Ik kan me goed inleven in andere mensen, werk nauwkeurig en met compassie voor de moeilijke tijd waarin mijn cliënten zich bevinden. Ik krijg vaak te horen dat ik vriendelijk en rustig overkom.

Mijn drijfveer om als familiemediator te werken is het welzijn van het kind in en na de scheiding. Als docent en mentor van eerstejaars hbo-studenten krijg ik veel schrijnende verhalen over scheidende ouders te horen. Ik zie het verdriet en de worsteling van deze 16 tot 20-jarigen dan met onmacht aan. Ik hoop door mensen te bewegen tot mediation en mijn rol als mediator een klein steentje bij te dragen aan de verbetering van de positie van het kind dat is betrokken bij een scheiding.
Tot slot ben ik zelf gehuwd en moeder van drie dochters.


Opleidingen en registraties

Ik heb Notarieel en Nederlands Recht gestudeerd in Nijmegen aan de Radboud Universiteit. Ik heb als jurist eerder ervaring opgedaan in het notariaat en als opleidingsmanager in het postdoctorale academische onderwijs.

Verder heb ik de opleiding tot MfN-registermediator gevolgd bij Merlijn Training en Advies te Nuland. Ook de specialisatie-opleiding tot Familiemediator heb ik daar voltooid.

Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Het MfN-register is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators. MfN-registermediators zijn gekwalificeerde mediators die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en werken onder vastgestelde condities.

Verder heb ik de training tot KIES-coach afgerond. KIES staat voor Kind in EchtscheidingsSituatie. Ik vind het namelijk erg belangrijk om het kind van wie de ouders uit elkaar gaan een stem te geven in de echtscheidingssituatie. Dat kan door middel van bijvoorbeeld het houden van een kindgesprek, waarin door middel van werk- en spelvormen het kind wordt uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen.

Ook ben ik lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) en de Mediatorsvereniging zuid (MVZ).

MfN Registermediator
NMV - De beroepsvereniging voor professionals in mediation

Volg mij op Linkedin:

MfN Registermediator
NMV - De beroepsvereniging voor professionals in mediation