Algemeen 1
 

Over Mediation van nu

Over Mediation van nu

Mediation van Nu

een oplossing is er altijd
Mediation is van Nu? Waarom van Nu? Mensen van nu weten zelf heel goed wat ze willen en wat goed voor hen is. Mensen kúnnen en wíllen zelf beslissen. Mediation is van nu en heeft de toekomst. Op allerlei rechtsgebieden is het in opkomst. Niets voor niets verwijzen rechters partijen vaak door naar een mediator:

Bron: www.rechtspraak.nl

Ouders die uit elkaar gaan, moeten verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van hun kinderen. Als je voor de kinderen bereid bent om naar elkaar te luisteren, dan is er altijd een oplossing. Gun je kinderen ook contact met die andere ouder, ook al wil je zelf niets meer met de ander te maken hebben.

Deskundigen zijn het erover eens dat het betrekken van kinderen in een vechtscheiding als een vorm van kindermishandeling moet worden gezien. Geestelijk geweld en emotionele verwaarlozing kunnen immers net zo schadelijk voor kinderen zijn als lichamelijk geweld. Als ouders hun kinderen inzetten als machtsmiddel, als zij de andere ouder naar beneden halen waar het kind bij is, of als zij zelfs geweld plegen waarvan de kinderen getuige zijn, is dat schadelijk voor kinderen.

Een lange, dure juridische strijd is niet in het belang van de kinderen, maar ook niet in je eigen belang. Verspil je tijd niet met achterom kijken, maar kijk samen met je kinderen vooruit!
MfN Registermediator
NMV - De beroepsvereniging voor professionals in mediation