Kinderen 12
 

Werkwijze

Werkwijze

Kosten mediation

Het intakegesprek is gratis. Na het intakegesprek wordt in overleg de beslissing genomen of de mediation wel of niet wordt opgestart.

Intake

Het intakegesprek is gratis. Na het intakegesprek wordt in overleg de beslissing genomen of de mediation wel of niet wordt opgestart.

Uurtarief en kosten

Mijn uurtarief is € 90,- per uur (exclusief 21% btw). Verder bereken ik reiskosten en -indien van toepassing- de huurkosten van de mediationlocatie door. Aangezien ik lid ben van de Nederlandse Mediatorsvereniging kan ik locaties huren tegen aangepaste, lage tarieven.

Duur mediationgesprek

Een mediationgesprek duurt gemiddeld zo’n twee uur. Afhankelijk van de situatie zullen er zo’n drie tot zes gesprekken plaatsvinden. Meestal is het bij een familiemediation zo dat beide partijen ieder de helft van de mediationkosten betalen.

Inschakelen advocaat

Indien er een advocaat moet worden ingeschakeld om het echtscheidingsconvenant (en ouderschapsplan) bij de rechtbank in te dienen, komen deze advocaatkosten erbij. Je kunt eventueel in aanmerking komen voor een gesubsidieerde (pro deo) advocaat. Dat is afhankelijk van je financiële situatie. In dat geval betaal je slechts een vaste eigen bijdrage. Voor meer informatie hierover: www.rvr.org (Raad voor de Rechtsbijstand).

Rechtsbijstandsverzekering

Mocht je een rechtsbijstandsverzekering hebben, dan kan het zo zijn dat de mediation tot een bepaald bedrag wordt vergoed. Je kunt daarvoor contact opnemen met je verzekeraar.

Tot slot nog dit

Snel en goedkoop scheiden via internet leidt in de meeste gevallen tot duurkoop. Namelijk tot juridische procedures achteraf, omdat je niet bent begeleid en niet bent gewezen op je rechten. Je vult zelf de stukken online in. Er is nauwelijks controle. Ook is het echte, achterliggende conflict niet besproken. De gemaakte afspraken houden daarom vaak geen stand.
MfN Registermediator
NMV - De beroepsvereniging voor professionals in mediation